Finančni nasvet za vsak žep
22/10/2018
Koronavirus – Konec sveta ali priložnost za nov začetek?
21/03/2020
Finančni nasvet za vsak žep
22/10/2018
Koronavirus – Konec sveta ali priložnost za nov začetek?
21/03/2020

Investiraj! Toda kako?

Kako se odločiti za naložbo? Naj bo to sklad, delnica, forex, CFD, obveznica, start up ali katero od kripto valut?

Pri samem investiranju ne moremo vedeti kaj bo jutri? Boj se tistega, ki ve ali garantira visok donos. Edino kar lahko naredimo je, da pridobimo določeno količino verodostojnih informacij. In smo spet pri problemu, kje dobiti take informacije? Izločiti moramo vse »rumene« informacije in upoštevati tiste, ki pridejo iz strani npr. Maria Draghi-a predsednika ECB.

Zavedati se moramo, da nikoli ne bomo imeli popolne informacije glede katerekoli naložbe. Vse verodostojne, ki jih pridobimo je veliko bolje imeti, kot ne imeti nobene informacije.

V šoli so nas učili, da se lahko iz zgodovine lahko nekaj naučimo. Tudi pri investiranju lahko pridobimo določene zgodovinske podatke, ki so nam v pomoč pri odločitvah. Dejstvo je, da kar je bilo je bilo. Kaj bo jutri si lahko le želimo?

S pravilno zbranimi in pravilno selekcioniranimi informacijami edino lahko poskušamo ugotoviti v kateri smeri bi se morali trgi gibati v prihodnosti. Kdaj pa pride trg ali posamezna naložba na cilj, tega ne ve nihče. In to je najlepše pri investiranju.

Stopnjo tveganja znižamo še z ustrezno razpršenostjo naložb. Na kakšen način pridobivamo informacije in kolikšna je ustrezna razpršenost se lahko naučiš na mojih delavnicah.