Spremljanje portfeljev

Finančne storitve

 
S i želite priporočilo glede na aktualna dodajanja na finančnih trgih? Si želite, da vas kdo opozori, preden pride do sprememb na finančnih trgih? Bi radi sodelovali z izkušenim dolgoročnim vlagateljem?

Večina varčevalcev se spopada s problemom, kdaj naj določeno naložbo proda? V časih nenehnih sprememb metoda kupi in drži ni najboljša rešitev. Portfelje je potrebno pregledovati in občasno tudi prilagajati zaradi različnih dejavnikov, ki vplivajo na cilj varčevanja. To so lahko spremembe našega osebnega finančnega stanja (npr.: povišanje dohodkov, izguba zaposlitve,...) ali spremembe na finančnih trgih, na katere nimamo vpliva. Sestavo portfelja je smiselno korigirati tudi s časovnim približevanjem cilju.

Da bi vam prihranili čas, smo za vas pripravili storitev Spremljanje portfeljev, sami pa se lahko v miru posvetite stvarem, ki vas navdihujejo: otrokom, družini, hobijem, potovanjem itd. Med tem časom bo ekipa Finančnih načrtov za vas spremljala dogajanja na kapitalskih trgih in preučevala najboljše rešitve v dani situaciji. Storitev je namenjena dolgoročnim varčevalcem, ki ste si že ustvarili nekaj premoženja. Kot pravi pregovor »Za dežjem posije sonce«, tako si tudi na finančnih trgih izmenjujejo obdobja rasti in obdobja padanja cen. Glede na to pa bi morali ustrezno spremeniti sestavo portfelja. Storitev Spremljanje portfeljev poteka tako, da za vas spremljamo dogajanja na finančnih trgih. Glede na vaše želje in cilje vam nato pripravimo priporočila, da boste kar se da varno in zanesljivo prišli pravočasno do zastavljenega cilja. Kljub temu se vsem padcem ni moč izogniti, zato lahko prihaja do začasnih znižanj vrednosti portfelja. Verjamemo pa, da vas lahko varneje in bolj zanesljivo pripeljemo do zastavljenega cilja. Glede na sestavo portfelja bomo izbrali referenčni indeks ali kombinacijo le teh za primerjavo naše uspešnosti.
Za zaščito portfeljev uporabljamo metodo dinamične alokacije sredstev imenovane CPPI (ang: Constant Proportion Portfolio Insurance). Storitev ni enaka upravljanju premoženja, saj v tem primeru upravljavec glede na dogovor z varčevalcem določi naložbeno politiko, ki jo nato samostojno izvaja.

Na kratko, pri spremljanju portfeljev skupaj določimo naložbeno politiko. Glede na to vam pripravimo predloge in vas na poti do cilja opozarjamo na morebitne spremembe. Na koncu pa je odvisno le od vas, ali bo do izvedbe dejansko prišlo. Torej sami odločate o nakupu oziroma prodaji naložb. Cena spremljanja portfelja je sestavljena iz fiksnega dela in udeležbe pri dobičku in je stvar individualnega dogovora. Cena je odvisna od frekvence spremljanja in števila priporočil, načina varčevanja, velikosti portfelja in naložbene politike.