ALJOŠA ZELNIK,

Finančni načrti

 

Zakaj sem pravi naslov za vaše osebne finance?

 

Ni vseeno komu zaupate upravljanje osebnih financ. Zato bi se vam rad predstavil.

 

Sem strokovnjak za investicijsko svetovanje, osebno finančno svetovanje in coaching, upravljavec osebnega premoženja, avtor finančnih člankov v Mojih financah, avtor finančnih delavnic ter avtor tečaja investiranja, ki temelji na priznanih in preverjenih metodah iz tujine.

Aljoša Zelnik, dipl. org. manag. z licenco Agencije za trg vrednostnih
papirjev in Agencije za zavarovalni nadzor, mojster NLP

Moja strast je s polno mero energije ljudem pomagati pri načrtovanju svojih financ, investiranju in upravljanju s tveganji.

Verjamem, da z boljšim upravljanjem tveganja dosežemo nadpovprečne donose in pri tem mirno spimo.

Od hobija do sodelovanja z
najuspešnejšimi svetovnimi investitorji
- 20 let izkušenj

Svoje široko znanje in bogate izkušnje na področju investiranja in osebnih financ sem začel nabirati pred 20 leti, takrat za svoje osebne potrebe in veselje. Kasneje sem začel svetovati tudi bližnjim in v letu 2010 začel delati kot profesionalni finančni svetovalec.

Kot strasten iskalec znanja o različnih tehnikah investiranja, načrtovanja financ, finančni psihologiji, upravljanju tveganj sem sprva znanje nabiral doma. Zadnja leta pa ga nabiram pri najuspešnejših svetovnih investitorjih, tako me pot pogosto zanese v London in druga Evropska mesta.

Svoje znanje prenašam na posameznika ali skupine. Uspešno peljemo tudi projekt denarnega kotička, ki je namenjen otrokom.

Kaj dokazujejo vsa priznanja, licence in združenja

Zaupanje je nekaj kar gradiš več let. S premišljenim delom, iskrenostjo, transparentnostjo in korektnim odnosom z naročniki. Veliko mi pomeni, da lahko mirno spim, saj je moje ravnanje z vašimi osebnimi financami - kot bi delal zase.

Sem član največjega Združenja upravljavcev tveganj GARP na svetu in član Združenje upravljavcev alternativnih naložb CAIA. V sklopu slednjega imam opravljen tudi program - Fundamentals of Alternative Investments Certificate Program.

Opravljeno imam licenco za zavarovalnega zastopnika, licenco za trženje enot investicijskih skladov in licenco za borznega posrednika.

Pri svojem delu spoštujem najvišje standarde svetovanja. Pozitivne vrednote in #GiversGain poslanstvo pa že 5 let gradim tudi v največji BNI skupini v Sloveniji - BNI Ilirija.

Svoje znanje in izkušnje sem delil tudi z bralci revije Moje Finance s fokusom na finančno pismenost ter boljše upravljanje osebnega in družinskega premoženja.

Konec leta 2022 sem gostoval v oddaji Dobro jutro na RTV Slovenija. Ogledate si lahko tudi posnetek tematske oddaje z naslovom Svetujemo – varčujemo: kako začeti varčevati, kjer sem kot finančni svetovalec opozoril na ključne napake, ki jih vlagatelji počnejo pri naložbah.

Kako mi pri vsem tem pomagajo
vrednote iz mojega dela v športu

Sem tudi mož, oče dveh sinov, strasten popotnik, ljubitelj fotografije in velik ljubitelj športa. Včasih sem se ukvarjal s smučarskimi skoki, druga ljubezen pa sta košarka in odbojka na mivki.

Bil sem celo prvi trener danes res izjemno uspešne Slovenske ženske reprezentance v smučarskih skokih. Tako pozitivne vrednote črpam tudi iz svojega športnega udejstvovanja. Trenurno sem tudi organizator smučarskih skokov in trener.

 
Priznanje mestne občine Kranj za 20 let delovanja v športu.
Foto: Mestna občina Kranj

Moja svetovanja, coachingi in treningi so znani po tem, da se prilagajajo posamezniku in vključujejo področja, kot so:

 

 • Quantitative Risk Manangement
 • Behavioral Finance and Wealth Management
 • osebno finančno načrtovanje
 • razumevanje investicijskega cikla
 • value investing
 • funadamentalna analiza
 • tehnična analiza in
 • nevrolingvistično programiranje (NLP).

Za koga nisem pravi naslov
za upravljanje osebnih financ?

 • kdor misli, da bo hitro zaslužil,
 • kdor misli, da ne more izgubiti denarja,
 • kdor misli, da tveganje ne obstaja,
 • kdor misli, da obstajajo "čarobne" naložbe,
 • kdor misli, da je depozit naložba,
 • kdor misli, da je določena naložba ena in edina, kos vsem gospodarskim razmeram in primerna za vse finančne cilje
 • kdor misli, da mu bo državna penzija dovolj

Kaj pa vam pomeni stabilno življenje?

Če želite povečevati svojo neto vrednost premoženja morate aktivno upravljati svoje osebne finance tako, da se najprej zaščitite pred tveganji (izguba delovne sposobnosti, izpad dohodka...) nato naredite finančni načrt in za vsak cilj izberete naložbe, ki ustrezajo vašemu življenjskemu slogu.

Za vsak trg potrebujete svojo strategijo, ki preverjeno deluje na tem trgu.

Kateri trg izbrati? Kdaj? Katero strategijo?
Kateri produkt? Kdaj izstopiti?

Za ponudbo in rezervacijo
stopite v kontakt z menoj